Bel ons: 050 314 43 01

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:30 – 17:00
Atoomweg 9, Groningen, info@rcg.nl,050-3144301

Papiersoorten

HVO

HVO (Hout Vrij Offset) is een papiersoort met een ruwere structuur en is behalve in wit ook in een getinte uitvoering leverbaar. Door nabehandeling is het papier houtvrij en wordt voorkomen dat het papier door veroudering vergeelt. HVO is ongestreken papier.

MC

MC Machine Coated papier is helder wit papier afgewerkt met een mat (silk) of glanslaag (gloss). Aanbevolen indien uw bestand overwegend foto’s of rastervlakken bevat. MC is gestreken papier.

Roman

Roman heeft een ruwere structuur en is alleen in een getinte uitvoering leverbaar. Roman is aanbevolen voor fictie boeken. Roman bevat meer lucht waardoor het boek snel meer volume krijgt. Het papier heeft een hoge opaciteit.

Biotop

Biotop is een papiersoort met een nostalgische uitstraling. Het is gelig en ruw. Je kunt het daardoor heel goed gebruiken als je een boek bijvoorbeeld een klassieke uitstraling wilt geven.

Gewicht in gram (g)

Over het algemeen geldt dat een zwaarder papiersoort dikker is waardoor de rug toeneemt. Een uitzondering is 90 roman, deze is dikker dan de HVO en MC variant omdat er meer lucht in het papier zit. HVO is daarentegen weer iets dikker dan MC omdat de MC glad gestreken is. Bevat je boek weinig pagina’s, overweeg dan een Roman of een zwaardere HVO variant.

Gestreken

Gestreken is een oppervlaktebehandeling. Gestreken papier is afgewerkt met een of meerdere strijklagen (coating). Door lagere inktabsorptie en het gladdere oppervlak komen kleuren beter uit. MC papier is bijvoorbeed gestreken.

Ongestreken

Bij ongestreken heeft er geen oppervlakte behandeling plaatsgevonden. Hierdoor is het papier iets ruwer en neemt het iets meer inkt op en geeft een goede hechting van het inkt. HVO en Roman zijn ongestreken.

Opaciteit

Dit betekent de doorschijnendheid van het papier. Papiersoorten met een hoge opaciteit hebben een hoge dichtheid waardoor er nagenoeg niets doorschijnt. Over het algemeen geldt dat zwaarder papier een hogere opaciteit heeft. Met uitzondering van 50 gram dundruk, dat is een heel dun papier met hoge opaciteit.

Nevertear

Is een hoogontwikkeld afdrukmateriaal vervaardigd van helder wit polyester. Het is perfect geoptimaliseerd voor zowel kleurenafdrukken als monochroom afdrukken. Het gladde, matte oppervlak zorgt voor een levendig beeld en uitstekende tonerhechting. Premium NeverTear heeft een hoogwaardige uitstraling voor de productie van duurzame afdrukken die intensief worden gebruikt.

"Betrouwbare partner"

Al meer dan 20 jaar is RCG een betrouwbare printpartner van LINE UP boek en media en van Uitgeverij kleine Uil.
Met alle nieuwe technieken niet alleen voor het printen van boeken en rapporten, maar ook een meedenkende leverancier voor sign- en reclameuitingen.

Peter ten Hoor, Eigenaar Line-up en Uitgeverij kleine Uil

"De specialist in het aanbrengen van wanddecoratie"

RCG heeft de wanddecoratie van ons nieuwe kantoor in Heerenveen uitgevoerd.
Wij zijn erg tevreden over de samenwerking. RCG is een bedrijf dat servicegericht is en waar continu wordt meegedacht.
Een groot voordeel is dat ze een specialist in huis hebben die de wanddecoratie aan kan brengen.”

Evert Koopmans, KPMS Bouwadvies

Guus Sligter

Guus Sligter, Directeur