Bel ons: 050 314 43 01

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:30 – 17:00
Atoomweg 9, Groningen, info@rcg.nl,050-3144301

Je eigen bordspel

bordspel_cafe_hamming3

Geplaatst door Egbert Venema op 18 januari 2017

Nederlanders zijn gek op spelletjes. Met het hele gezin om de tafel gezellig een bordspel spelen gebeurt nog in menig huishouden ondanks de opkomst van televisie en de laatste jaren natuurlijk alle andere schermen die in huis zijn te vinden. Volgens onderzoekbureau Multiscope speelt 60% van de Nederlanders nog regelmatig een gezelschapsspel.

En ondanks de populariteit van de Xbox en de Wii blijft het “ouderwetse” bordspel of kaartspel toch populair, ook bij jongeren.

Met de opkomst van het internet wordt het steeds makkelijker om ook zelf een bordspel te bedenken. Genoeg ideeën zijn hier te vinden. Ook het laten maken van de bordspellen is met de huidige technieken snel te realiseren. Een bordspel van karton of hout met een eigen bedrukking kan snel gemaakt worden. Handig wanneer er eerst nog getest moet worden in kleinere oplages.

Ganzenbord nog steeds een populair bordspel

Meinte Strikwerda en Peter Malfiet bedachten samen met café Hammingh een bordspel. Het café heeft dit jaar een jubileum en dat wilden ze op een leuke manier vieren “We waren op zoek naar een spel dat in de kroeg gespeeld kon worden en van stevig materiaal was gemaakt. We noemen het een Groningse versie van een omgekeerd ganzenbordspel. Het is de bedoeling dat je zo lang mogelijk op het bord blijft en degene die er als eerste af gaat moet een rondje betalen.”

Het bordspel werd geprint op multiplex berken hout in een oplage van 50 exemplaren en is een groot succes.

Het Cosis Exbordspel_cosispertisecentrum heeft een ganzenbordspel ontwikkeld voor een ander doeleinde. Namelijk als instrument om de kennis die cliënten tijdens de Praat & Doe middag hebben opgedaan, levendig te houden. De Praat & Doe middag is een jaarlijks terugkerend evenement en is bedoeld voor cliënten en hun begeleiders.

Het spel is gebaseerd op het traditionele ganzenbord, alleen de route is korter. Karin Kruijer van Cosis. “De sleutelkaarten bevatten vragen die de cliënt laat nadenken over het eigen handelen in een bepaalde situatie. Wat doe je als je op een verjaardag wordt verwacht, maar geen geld meer hebt voor een cadeautje? Hoe kun je de buurvrouw helpen als ze een gebroken been heeft?”

Het spel is gedrukt op karton en makkelijk te vouwen.

Graag ook een bordspel laten maken? RCG geeft graag advies.

 

"Wij gaan voor een lange samenwerking"

Wat een service! Tijdens onze transformatie van Teambouw naar TEAM Personeel hebben we kennis gemaakt met RCG en wat zijn we daar (nog steeds) blij om!
Alles kan en alles wat gezegd wordt, wordt ook gedaan. Er wordt continue meegedacht, een klantgerichtheid die blijft verbazen, net dat stapje meer zetten, dat doet RCG. Van drukwerk tot raamstickers tot belettering van de auto’s, alles ziet er goed uit en is snel gerealiseerd!

Nina Schmitz, Team Personeel

"Betrouwbare partner"

Al meer dan 20 jaar is RCG een betrouwbare printpartner van LINE UP boek en media en van Uitgeverij kleine Uil.
Met alle nieuwe technieken niet alleen voor het printen van boeken en rapporten, maar ook een meedenkende leverancier voor sign- en reclameuitingen.

Peter ten Hoor, Eigenaar Line-up en Uitgeverij kleine Uil

Anko van der Veen

Anko van der Veen, Productie