Bel ons: 050 314 43 01

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:30 – 17:00
Atoomweg 9, Groningen, info@rcg.nl,050-3144301

Get ready..! Voor het festivalseizoenGeplaatst door Loes Faber op 2 mei 2017

 

Het festivalseizoen breekt aan en organisatoren van grote en kleine events/festivals zijn druk met de promotie en voorbereidingen. Op een festival zie je om je heen veel  bedrukte materialen. In de aanloop naar een festival, wordt er nog steeds veel gebruik gemaakt van drukwerk, naast natuurlijk alle mogelijkheden om een event te promoten via de social media kanalen.

Festival promoten….

Voor de festivals is het ontzettend belangrijk dat de potentiële bezoekers uit de omgeving weten dat het festival georganiseerd wordt. De juiste uitingen en beelden kunnen de potentiële bezoekers overtuigen om te komen. Op gebied van drukwerk kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan het verspreiden van posters of stickers in de omgeving. (let op: doe dit alleen op plekken waar dit ook daadwerkelijk is toegestaan)

Veel festivals promoten hun evenement via de zogenaamde driehoeks borden in de omgeving of andere vormen van buitenreclame. Het drukwerk hiervoor moet vaak weerbestendig zijn en dit vereist een ander papiersoort.

Leuk is het om in de lokale horeca bedrukte bierviltjes neer te leggen met hierop de aankondiging van het festival. Een combinatie van bovenstaande is natuurlijk altijd het mooiste als dit in een uniforme stijl gebeurd. Herkenning bij de verschillende uitingen is voor de festivals zeer belangrijk.

Tijdens het festival…

Als de promotie eenmaal loopt en de kaarten de deur uit vliegen, dan is het belangrijk de gewenste sfeer te creëren op het festivalterrein en andere zaken te organiseren voor tijdens het event zelf. Een paar voorbeelden waar bedrukken van materialen centraal staat:

Veiligheid / bereikbaarheid

Bedrukte bewegwijzering op het festivalterrein is belangrijk, waar bevinden zich de toiletten en waar zijn de diverse podia? Voor de veiligheid kan er gekozen worden om dranghekken te plaatsen, hieraan kan dan een banner komen waar weer reclame-uitingen op kunnen. Maar ook bedrukte polsbandjes en bijv. keykoorden voor de beveiligers zijn zomaar een paar zaken die allemaal voorzien worden van een bedrukking. Herkenbare bedrukte kleding voor veiligheidsmedewerkers is voor de veiligheid ook erg belangrijk.

Sfeer op het terrein

Met vlaggen, spandoeken en reclameborden kunnen de podia worden aangekleed, denk hiervoor “out of de box” zo  wordt het festival uniek en kan er herkenning en sfeer gecreëerd worden. RCG kan veel materialen bedrukken, mochten er ideeën zijn, maar twijfels over de uitvoerbaarheid, laat het ons weten.  Wij bedenken samen met u hoe we het idee tot uitvoering kunnen brengen. Vanuit onze expertise zullen wij altijd meedenken. Zo is het bij een festival van belang te weten of het te leveren spandoek ook geluid dient door te laten. Zo ja, dan drukken we deze namelijk op speciaal hiervoor bedoeld materiaal met kleine gaatjes die het geluid door laten.

De ervaring van RCG

RCG grafimedia is gevestigd in Groningen en levert aan diverse festivals in voornamelijk Noord Nederland. Wij zijn sterk in het leveren van materialen onder tijdsdruk aan de betreffende festivalorganisaties. In overleg is bij RCG bijna alles mogelijk. Ook kunnen wij eerst een proef maken zodat er een weloverwogen keuze gemaakt kan worden door de organisatie. Tevens hebben we een creatieve vormgever die altijd bereid is mee te denken als het vast loopt op creatief gebied.

In Groningen leveren wij bijvoorbeeld aan de prachtige festivals Noorderzon (17 augustus 2017 – 27 augustus 2017) en aan Eurosonic/Noorderslag (17 januari 2018 – 20 januari 2018). Wij zijn er super trots op dat wij deze twee grote festivals in het Noorden mogen voorzien van het nodige drukwerk. Naast deze twee grote namen voorzien wij ook vele kleinere festivals en evenementen van de benodigde bedrukte materialen. Ieder jaar een terugkerend evenement is Koningsdag (27 april), voor deze dag maken we veel promotie materiaal voor de verschillende activiteiten op en rond deze bijzondere dag.

De kracht van RCG is dat we veel creativiteit en expertise hebben een ander voordeel is dat wij veel van de producten snel in eigen huis kunnen produceren.

Hieronder een greep uit bedrukte items die wij zoal maken; programmaboekje, consumptiebonnen, tickets, vlaggen, ballonnen, bewegwijzering, regenponcho, paraplu, festivalbandjes, reclameborden, bierviltjes, kleding, petten, pennen en veel meer.

 

"Erg tevreden over de kwaliteit en snelle service"

Sinds dit jaar is RCG onze huisdrukker. We hebben hier voor gekozen omdat wij al jaren een prettige samenwerking ervaren. RCG is een behulpzaam bedrijf dat altijd met je mee denkt. Daarnaast zijn wij erg tevreden over de kwaliteit en de snelle service.

Nicole Bilderbeek, Juridische Faculteitsvereniging Groningen, JFV

"Wij gaan voor een lange samenwerking"

Wat een service! Tijdens onze transformatie van Teambouw naar TEAM Personeel hebben we kennis gemaakt met RCG en wat zijn we daar (nog steeds) blij om!
Alles kan en alles wat gezegd wordt, wordt ook gedaan. Er wordt continue meegedacht, een klantgerichtheid die blijft verbazen, net dat stapje meer zetten, dat doet RCG. Van drukwerk tot raamstickers tot belettering van de auto’s, alles ziet er goed uit en is snel gerealiseerd!

Nina Schmitz, Team Personeel

Syl Luttik

Syl Luttik, Productie