Bel ons: 050 314 43 01

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:30 – 17:00
Atoomweg 9, Groningen, info@rcg.nl,050-3144301

Een nieuw pand! Wat voor gevelreclame zet u in?

Geplaatst door Egbert Venema op 14 december 2015

U heeft zojuist de sleutel van uw nieuwe winkelpand gekregen.
De tijd dringt! U heeft nog maar één maand voordat u open gaat. Er moet dus nog een hoop geregeld worden.

De inrichting van uw nieuwe pand laat u over aan uw compagnon. Maar ook de buitenkant van uw pand en dan met name de voorgevel moet nog aangepakt worden.

Gevelreclame geeft namelijk een eerste indruk van uw bedrijf, waarmee u graag wilt opvallen in het straatbeeld. Zoveel mogelijk passanten moeten uw winkel kunnen zien en getriggerd worden om naar binnen te gaan.

Wat zijn de mogelijkheden om met uw nieuwe winkel op te vallen?

Spandoeken

Het ophangen van spandoeken aan een gevel wordt de laatste jaren veel gebruikt als buitenreclame. Het doek is leverbaar in ieder gewenst formaat en er kan voor diverse materialen worden gekozen. De keuze vspandoekalt vaak op PVC zeildoek. Dit materiaal is makkelijk schoon te maken en wordt zowel voor binnen -als buitentoepassingen gebruikt. Voor buitentoepassingen wordt ook wel meshdoek opgehangen. Dit materiaal heeft kleine gaatjes en is daardoor wind doorlatend.

Een frame is vaak noodzakelijk. Het doek wordt voorzien van oogringen, waardoor het met spanelastieken gemakkelijk aan een frame kan worden vast gemaakt.

Vergeet niet een vergunning bij uw gemeente aan te vragen. Voor het ophangen van een spandoek aan uw gevel is dit vaak noodzakelijk.

Reclame -of gevelbord

U kunt verschillende plaatmaterialen aan uw gevel bevestigen.
Trespa is zeer hard materiaal en gaat lang mee. Stickers met de uiting worden uitgeprint en daarna op de plaat aangebracht. Een goedkopere optie is om de trespa plaat rechtstreeks te beprinten d.m.v. UV-inkt.

daarom_reclamebord1_burned2Dibond is een sandwich plaat op basis van twee aluminium toplagen. Tussen de beide lagen zit een zwarte composietlaag. De uiting of afbeelding wordt rechtstreeks beprint op de plaat. Dit geeft een optimaal resultaat.

Voor extra bescherming tegen weersinvloeden wordt de bedrukte of bestickerde plaat nog voorzien van een laminering.

Een gevelbord is vaak snel en makkelijk te bevestigen. Het gebruik van schroeven is een optie die vaak gehanteerd wordt. Een andere mogelijkheid is om het gevelbord met afstandhouders aan het pand vast te maken. Het boren in het bord is dan niet nodig.

Wilt u een reclamebord op uw pand bevestigen, dan heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente. Is uw gebouw een monument, dan wordt uw aanvraag door de monumentencommissie beoordeeld.

Raamstickers

Ramen kunnen aan de binnen –en buitenkant beplakt worden met stickers of snijletters. Het geeft een bijzonder strak resultaat. In spiegelbeeld aanbrengen aan de binnenkant kan natuurlijk ook, zodat de afbeelding van buitenaf te zien is.

Logo, letters en cijfers worden uitgesneden met een plotter en op het raam aangebracht. Een manier die veel gebruikt wordt om de openingstijden van de winkel te communiceren.one_way_vision_doctrade2

Etched glass folie, beter bekend als melkglasfolie wordt als decoratie aangebracht aan de buitenkant.

Bij one way vision stickers wordt gebruikt gemaakt van geperforeerde folie ook wel gaatjesfolie genoemd. Het zicht vanuit de winkel  naar buiten niet wordt belemmerd. Van buiten naar binnen kijken is niet mogelijk. De reclame-uiting is dan gewoon zichtbaar. Een toepassing die ook veel wordt gebruikt voor bedrijfspanden.

Voor alle folies geldt dat het aanbrengen van een laminering als extra bescherming tegen weersinvloeden de levensduur met enkele jaren verhoogt.

Het aanbrengen van raamstickers of wanddecoratie is een precies klusje. U kunt dit zelf doen, maar natuurlijk ook overlaten aan specialist.

Wilt u advies over welke gevelreclame het beste bij uw winkel past?  Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

 

Filmje aanbrengen stickers door specialist RCG

"De specialist in het aanbrengen van wanddecoratie"

RCG heeft de wanddecoratie van ons nieuwe kantoor in Heerenveen uitgevoerd.
Wij zijn erg tevreden over de samenwerking. RCG is een bedrijf dat servicegericht is en waar continu wordt meegedacht.
Een groot voordeel is dat ze een specialist in huis hebben die de wanddecoratie aan kan brengen.”

Evert Koopmans, KPMS Bouwadvies

"Erg tevreden over de kwaliteit en snelle service"

Sinds dit jaar is RCG onze huisdrukker. We hebben hier voor gekozen omdat wij al jaren een prettige samenwerking ervaren. RCG is een behulpzaam bedrijf dat altijd met je mee denkt. Daarnaast zijn wij erg tevreden over de kwaliteit en de snelle service.

Nicole Bilderbeek, Juridische Faculteitsvereniging Groningen, JFV

Catharina Pool

Catharina Pool, Bedrijfsleider