Bel ons: 050 314 43 01

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:30 – 17:00
Atoomweg 9, Groningen, info@rcg.nl,050-3144301

De mooiste menukaarten op hout of nevertear

Geplaatst door Egbert Venema op 9 september 2016

Menukaarten zijn belangrijk voor een horecabedrijf. Het is één van de eerste contactmomenten met de bezoekers van een restaurant en daarom een perfecte manier om het bedrijf te presenteren.

chefs foto menukaart3

Menukaart op hout in combinatie met nevertear

Met de innovaties van tegenwoordig kan er op diverse materialen geprint worden. Zo kan drukken op hout worden gebruikt om een natuurlijk effect te creëren. Er kan ook met 2 lagen op hout worden geprint met witte inkt. Op deze witte deklaag wordt er dan een afbeelding geprint van bijvoorbeeld een lekker gerecht. De ideale manier om ook op materiaal zonder witte ondergrond een mooi resultaat te krijgen.

Tot slot wordt er als bescherming een laklaag aangebracht. Vuil krijgt hierdoor minder kans zich te hechten aan het hout en is gemakkelijker te verwijderen. De laklaag werkt ook vochtafstotend, waardoor kringen van glazen en kopjes uitblijven.

 

menukaart_concerthuis_burned

Menukaart op nevertear

Menukaarten worden vooral nog van papier gemaakt. Na het drukken worden de kaarten voorzien van een glanzende of matte waterafstotende laminering. De kaarten kunnen worden afgewerkt met ronde hoeken, zodat ezelsoren kunnen worden voorkomen. Allemaal opties die als voordeel hebben dat ze ook de levensduur verlengen.

Nevertear

Nevertear is vervaardigd van helder wit polyester en scheurvast. Een prachtig materiaal dat vaak gebruikt wordt voor het drukken van menukaarten en gewoon digitaal geprint kan worden. Ook wanneer het in kleinere oplages wordt gedrukt. Het gladde matte oppervlak zorgt voor levendige afbeeldingen in uitstekende printkwaliteit. Daarnaast heeft het materiaal een hoge duurzaamheid en hoeft het niet gelamineerd te worden.

Nevertear is water, olie en vet bestendig, wat natuurlijk erg handig is in een horecagelegenheid.

 

Terraskaart

Terraskaart

Bij een buitenterras is het belangrijk dat menukaarten ook bij harde wind blijven staan en tegen een spatje regen kunnen. De kaarten die hiervoor gebruikt worden zijn vaak wat zwaarder. Een standaard of kaarthouder op de tafel plaatsen, waar de kaart ingezet kan worden biedt in dit geval ook uitkomst. Lamineren van de kaarten is vaak noodzakelijk.

Heeft u zelf nog leuke ideeën voor het bedrukken van menukaarten? dan komen wij natuurlijk graag met u in contact. Bel of mail ons of kom gewoon eens langs op de Atoomweg 9 in Groningen.

 

 

"Erg tevreden over de kwaliteit en snelle service"

Sinds dit jaar is RCG onze huisdrukker. We hebben hier voor gekozen omdat wij al jaren een prettige samenwerking ervaren. RCG is een behulpzaam bedrijf dat altijd met je mee denkt. Daarnaast zijn wij erg tevreden over de kwaliteit en de snelle service.

Nicole Bilderbeek, Juridische Faculteitsvereniging Groningen, JFV

"Betrouwbare partner"

Al meer dan 20 jaar is RCG een betrouwbare printpartner van LINE UP boek en media en van Uitgeverij kleine Uil.
Met alle nieuwe technieken niet alleen voor het printen van boeken en rapporten, maar ook een meedenkende leverancier voor sign- en reclameuitingen.

Peter ten Hoor, Eigenaar Line-up en Uitgeverij kleine Uil

Guus Sligter

Guus Sligter, Directeur